Sosyal Medya

Güncel

Başbakan’dan fezleke açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'e gönderilen HDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili konuştu.



Savunma Sanayii Ä°cra Kurulu, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu baÅŸkanlığında toplandı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, TBMM’ye gelen fezlekeler ile ilgili bir açıklama yaptı. DavutoÄŸlu, “DiÄŸer partilerin de tutumunu görmek istiyorum” dedi.

 

Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığındaki toplantıya, BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun yanı sıra Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Åžuay Alpay ve Savunma Sanayii MüsteÅŸarı Ä°smail Demir katıldı. Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu Meclis’e gönderilen HDP’lilerin fezlekeleriyle ilgili ÅŸunları söyledi : “Meclis BaÅŸkanı ile de görüşeceÄŸim. DiÄŸer partilerin de tutumunu görmek istiyorum.”

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun konuÅŸmasının satır baÅŸları şöyle:

Milli piyade tüfeğimizin prototipi bana takdim edildi. Çok önce gerçekleşmesi gereken bir hedefti. Kararlı bir şekilde takip etti ve bunun bugün gerçekleşmesi mümkün oldu. Akıllı mühimmat üretimi konusunda da çok önemli mesafe alındı. Müşterek savaş uçağı ile ilgili gelişmeleri gözden geçirdik. Atak helikopterlerinin özellikle motorlarının tamamen yerlileşmesi ile ilgili çok önemli bir projeyi devreye alıyoruz. Silahlı İHA yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindi.

FEZLEKE ÇIKIŞI: DİĞER PARTİLERİN TUTUMUNA GÖRECEĞİM

Meclis BaÅŸkanı ile de görüşeceÄŸim. DiÄŸer partilerin de tutumunu görmek istiyorum.Meclis kürsüsünden herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama kürsü dokunulmazlığının istismar edilerek maÅŸeri vicdanı, toplumumuzun temel deÄŸerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiÄŸimiz saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde deÄŸerlendirilmesi mümkün deÄŸil. Bu çerçevede istiÅŸarelerimizi sürdürüyoruz. Meclis BaÅŸkanımızla da bu konuyu görüşeceÄŸim ve bazı temaslarımız da olacak. DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.